top of page

Vad har man på sig när man paddlar fors?

All utrustning ingår alltid i priset. Man kommer att ha på sig våtdräkt, flytväst och hjälm. Vi kallare väderlek utrustar vi oss även med våtstrumpor, våthandskar och sprej-jackor. Vi samlar in information om storlekar i samband med en bokning och tar med oss all utrustning till samlingsplatsen.

 

Vad ska jag ha med mig?

Är det kallt så kan det vara skönt med ett underställ som man har under våtdräkten. Tänk på att materialet måste vara ull, syntet eller fleece. Dessa material värmer fortfarande om de blir blöta, medans t.ex. bomull snarare blir kallare när det blir blött. Har man inte underställ så kan man ha badkläder istället. Det kan även vara skönt med extra varma kläder att ha på sig efteråt, ett underlag att stå på vid ombyte och en handduk.

 • Underställströja och byxor av ull, syntet eller fleece

 • Skor att knyta åt och extra strumpor och skor

 • Varma kläder

 • Badkläder

 • Handduk

 • Underlag att stå på (t.ex. ett sittunderlag eller extra handduk)

 • Vattenflaska

 • Solskyddskräm

 

 

Vart möts vi?

Vi har ingen egen lokal utan möts istället ute vid älven. Exakt vart vi möts beror på rådande vattenstånd. I din bokningsbekräftelse hittar du vägbeskrivning och en länk man kan följa för att se samlingsplatsen. Skulle platsen komma att ändras så tar vi kontakt med dig.

 

 

Vad händer om det är dåligt väder?

 

Vi gillar regn! Då går vattennivåerna upp i älvarna och paddlingen blir extra spännande. Det finns dock tillfällen när vi kan komma att behöva ställa in aktiviteten. Detta kan bero på men är inte begränsat till:

 • Åskoväder

 • Alldeles för höga eller låga vattennivåer

 • För låga luft eller vattentemperaturer

 

Skulle aktiviteten bli inställd p.g.a. yttre omständigheter så får man möjlighet att boka om eller sina pengar tillbaka.

 


Hur betalar jag?

Med Swish eller Bankgiro. Betalningsinformation kommer i bokningsbekräftelsen.

 

 

Vad har ni för avbokningspolicy?

Du kan avboka fram tills 4 dagar innan aktiviteten och få alla pengar tillbaka. Avbokar du inom 4 dagar från aktiviteten krävs ett läkarintyg för att få pengarna tillbaka.

 

 

Är det svårt?

Forspaddling är en fysisk aktivitet men det krävs ingen förkunskap. Vi  lär dig allt du behöver veta under våra forspaddlingskurser! Det tar olika lång tid för deltagare att utveckla sina färdigheter på älven. Vårt jobb är att ge varje deltagare bästa möjliga förutsättningar för att kunna utvecklas i sin takt.

 

 

Kommer det några vattenfall?

Sluta titta på Youtube och kom och var med istället!

Under grundskursen i forskajak paddlar vi som mest i klass 2 forsar. Klass 2 kan beskrivas på följande sätt:

”Lätta passager och lätthanterliga hinder som kräver enklare manöveringar för att undvika. Måttliga vågor. Liten risk för kapsejs.”

bottom of page